Interaktivne pravljice za spodbujanje razvoja otrok

  • Naročnik: ATLANTIC GRUPA D.D.
  • Leto: 2018

IZZIV
Pametni telefoni in tablice so danes eden najpogostejših virov zabave za otroke, ki je praktično neizogiben. Velik problem, s katerimi se ubadajo starši, so neprimerne in škodljive vsebine, s katerimi pridejo otroci na spletu mimogrede v stik – tudi na portalih, namenjenih otrokom.

IDEJA
Zato Argeta Junior staršem in otrokom ponudi nekaj zabavnega in koristnega – unikatne interaktivne pravljice za spodbujanje razvoja otrok. Pravljice smo razvili s pisatelji, ilustratorji in mednarodno ekipo 6 razvojnih psihologov.

IZVEDBA
Dolgoročno spletno platformo smo razvili za 6 regijskih držav, trenutno poteka adaptacija za avstrijski trg. Unikatna vrednost pravljic je 57 avtorskih nalog in igric, ki so integrirane v ilustracije, pri čemer smo z razvojnimi psihologi poskrbeli, da so igre za posamezne starostne skupine otrok ravno prav težke, da na t. i. območju bližnjega razvoja spodbujajo k preskoku na višjo razvojno raven.
Najsodobnejša progressive web app tehnologija je omogočila stroškovno učinkovito izvedbo dolgoročne spletne platforme, pri čemer interaktivne pravljice na mobilnih napravah delujejo kot nativna aplikacija, hkrati pa so vsebine in funkcionalnosti dostopne tudi brez povezave s spletom. Tako so otroci zaščiteni pred vdorom neprimernih vsebin s spleta.

REZULTATI
V dobrem mesecu dni je spletno stran obiskalo 210.000 uporabnikov, s povprečnim 2,45 % “bounce-ratom” na knjigicah (za dober bounce rate se šteje že manj kot 50 %). Obiskovalci so se na knjigicah v povprečju zadržali 6 minut in 14 sekund, kar predstavlja 7-krat višjo vrednost od povprečja. Kampanja je dosegla več kot 10 milijonov potrošnikov in več kot 45 milijonov prikazov.