Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Več o tem

Agencija 101 logo
Agencija 101

SLEN

E-pravljice za spodbujanje razvoja otrok

Atlantic Grupa
case
Play case video
video

IZHODIŠČE

Pametni telefoni, tablice in druge digitalne naprave so postale neizogiben del življenja otrok.

Pri tem se starši srečujejo z dvema problemoma – neomejeno uporabo in neprimernimi vsebinami, s katerimi otroci pridejo na spletu mimogrede v stik.

Argeta Junior je znana po zaščitnem liku, račku Juniorju, in dolgoročni strategiji »edutainmenta«. Želeli so dolgoročno digitalno platformo, ki jo je s časom moč razvijati in nadgrajevati.

IDEJA

Otrokom in staršem smo ponudili nekaj koristno-zabavnega. Unikatne, oznamčene interaktivne pravljice o račku Juniorju, ki spodbujajo razvoj različnih kognitivnih in motoričnih sposobnosti.

Pravljice smo razvili v sodelovanju z mednarodno ekipo razvojnih psihologov, ki so poskrbeli za ustrezno interakcijo in težavnost nalog, da na t.i. območju bližnjega razvoja otroke spodbujajo k preskoku na višjo razvojno raven.

Spletna stran na mobilnih napravah deluje kot aplikacija, prek vseh naprav pa je za varnost otrok dostopna tudi brez povezave s spletom.

STRATEGIJA

Ker je razvoj v obdobju otroštva najhitrejši, so med različno starimi otroci takšne razlike, da smo jih morali razdeliti na 3 skupine:

4-5, 6-7 in 8-9 let stare otroke.

Nato smo v sodelovanju z ekipo razvojnih psihologov vsebine knjig in nalog načrtovali na podlagi 3 temeljev:

  • Kratke vsebine v sekvencah, ki jih lahko otrok reši hitro, da ne spodbujamo pretirane uporabe digitalnih naprav.
  • Interakcije so morale temeljiti na koristnih vsebinah, zato smo kot ključni aktivnosti izbrali branje in reševanje nalog, ki sta aktivni aktivnosti z dokazanimi pozitivnimi učinki na razvoj otroka.
  • Vsebine smo morali zastaviti na način, da smo preprečili vdor neprimernih vsebin za otroke, s katerimi na spletu pridejo mimogrede v stik.

IZVEDBA

Unikatne interaktivne pravljice

S priznanimi otroškimi pisatelji, ilustratorji in razvojnimi psihologi smo ustvarili 3 različne interaktivne pravljice o račku Juniorju, ki spodbujajo razvoj kognitivnih in motoričnih spretnosti. Knjige so vsebovale 57 avtorskih ilustracij s 57 nalogami in igrami, ki so organsko integrirane v zgodbe in ilustracije. Zgodbe in naloge so ustrezno prilagojene posameznem starostnem obdobju otrok.

PWA tehnologija

Za razvoj spletne platforme smo uporabili najsodobnejšo Progressive web apps tehnologijo, ki je omogočila najbolj stroškovno učinkovit razvoj spletne strani za vse mobilne in desktop naprave in nativno interakcijo, ki na mobilnih napravah deluje enako kot aplikacija.

Poleg tega je PWA tehnologija omogočila polno funkcionalnost pravljic tudi brez povezave s spletom, kar je bilo ključno za varnost otrok pred neprimernimi spletnimi vsebinami.

REZULTATI

0

branj knjig.

0

povprečni čas interakcije s knjigami, kar je 7-krat več od povprečja.

0

vračajočih se uporabnikov.

0

doseg ciljne skupine z digitalno kampanjo.