Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Več o tem

Agencija 101 logo
Agencija 101

SLEN

Prvi kalkulator stroškov.

Gorenjska Banka
case
Play case video
video

IZHODIŠČE

Ker nakup, gradnja in prenova nepremičnine predstavljajo ena najbolj stresnih obdobij v življenju (po nekaterih novejših raziskavah gre za najbolj stresno situacijo nasploh, celo pred covidom, ločitvijo, izgubo službe in drugimi stresnimi situacijami), smo se odločili, da potencialnim potrošnikom vsaj malo znižamo stopnjo stresa in odgovorimo na ključne potrebe – potrebo po (ugodnem) stanovanjskem kreditu in potrebo po izračunu vsaj okvirnih stroškov, ki jih čakajo pri gradnji ali prenovi.

Slednje doslej ni bilo možno, razen prek natančne ponudbe potencialnih izvajalcev, pri čemer pa potrebujemo že vse načrte in natančne informacije. Potreba tako ostaja nerazrešena vse do zadnje faze tik pred prenovo oziroma gradnjo.

STRATEGIJA

Glavni izziv v sektorju bančništva in še posebej pri stanovanjskih kreditih predstavlja pridobivanje relevantnih kontaktov v pravem trenutku – konverzija. To predstavlja še večji izziv manjšim bankam z nižjo stopnjo zavedanja o blagovni znamki, nižjim »share of voice« in manjšim številom poslovalnic, tako kot v našem primeru – pri Gorenjski banki.

Zato smo se odločili, da klasično taktiko zbiranja kontaktov, informativni izračun kredita, ki ga uporabljajo praktično vse banke v Sloveniji, nadgradimo z unikatno taktiko, ki bo odgovorila na akutne potrebe vseh kreditojemalcev, ki prenavljajo ali gradijo nepremičnino.

IDEJA

Zato je Gorenjska banka tokrat potrošnikom ponudila prvi kalkulator okvirnih stroškov gradnje in prenove v Sloveniji. Kalkulator smo razvili v sodelovanju z uveljavljenim gradbenim podjetjem in dosledno upošteva vse tiste bolj vidne in tudi tiste bolj skrite stroške, ki nastanejo pri gradnji ali prenovi nepremičnine.

Kalkulator je namenjen izključno pridobivanju ozko ciljanih, relevantnih kontaktov.

IZVEDBA

Kljub zelo enostavnemu uporabniškemu vmesniku in uporabniški izkušnji je kalkulator v ozadju natančno dodelan in temelji na več kot 20 letih izkušenj. S pomočjo različnih algoritmov preračunava na primer natančne površine streh, fasad in sten, kar je nujno potrebno za natančne ocene stroškov po posameznih postavkah – npr. slikopleskanja sten in stropov, prenove električnih in vodovodnih instalacij, zamenjave strešnih kritin in podobno.

Poleg tega smo pri kalkulatorju že upoštevali podražitve materialov in manjše stroške, na primer povišanje stroška vnosa in iznosa gradbenih materialov in ruševin, kadar govorimo o višjih nadstropjih brez dvigal. Uporabniki lahko prav tako izberejo različne kakovosti materialov, od najcenejših do višjega nivoja.

Potencialni kreditojemalci tako dobijo razdelan in karseda natančen izračun okvirnih stroškov v zameno za njihove kontaktne podatke. Po oddaji kontaktnih podatkov v manj kot sekundi prejmejo elektronsko sporočilo z natančnim izračunom okvirnih stroškov po posameznih postavkah. Kalkulator smo intenzivno testirali in nadgrajevali na podlagi dejansko izvedenih projektov in zaznali maksimalno odstopanje 5–10 %.

REZULTATI

0

višja konverzija v primerjavi z informativnim izračunom stanovanjskega kredita.