Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Več o tem

Agencija 101 logo
Agencija 101

SLEN

Lepo je biti kmet

Ministrstvo za kmetijstvo
case
Play case video
video

IZHODIŠČE

Pomen reka »Ti si kmet« odlično oriše imidž poklica kmeta, ki je v SLO eden najmanj zaželenih in uglednih. Biti kmet je v očeh mladih in njihovih staršev nekaj slabega, zato število vpisov na kmetijske smeri že leta drastično upada. Percepcija poklica kmeta se ne bo spremenila čez noč, zato Ministrstvo za kmetijstvo potrebuje projekt, ki bo problem nagovoril dolgoročno.

VPOGLED

Percepcija poklica kmeta je globoko zasidrana v preteklosti. Danes poklic kmeta lahko pomeni biti uspešen podjetnik, lahko pomeni delo z moderno tehnologijo in robotiko. Biti kmet je krasen poklic s smislom in poslanstvom, kjer namesto sedenja v pisarni delaš na prostem in z živalmi. Številni mladi slovenski kmeti so prejemniki mednarodnih nagrad za inovativnost in podjetništvo in so zgradili čudovito kariero. Danes je biti kmet lepo.

IDEJA

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano lansira kampanjo Lepo je biti kmet za dvig imidža kmeta pri mladih in posredno povišan vpis na kmetijske šole in fakultete. S kampanjo gremo tja, kjer so mladi: na Tiktoku, kjer spremljajo priljubljene vplivneže. Najdemo 4 kul mlade kmete (Simon Čretnik, Janez Rakovec, Klemen Bobnar in Ajda Podlesnik), ki poosebljajo, da je danes lepo biti kmet in jih izšolamo v umetnost vertikalnega videa, da lahko postanejo čisto pravi TikTokerji. Z vsebino, ki je totalno drugačna od vsega ostalega na TikToku, bodo zlahka dobili pozornost, s svojim vsakdanom, ki je totalno drugačen od percepcije kmeta, pa pozitiven odziv.

IZVEDBA

Profil Lepo je biti kmet udari na slovensko TikTok sceno. Simon, Janez, Klemen in Ajda začnejo redno ustvarjati TikToke in dokumentirati svoj vsakdan na kmetiji. Ustvarjajo svoje verzije priljubljenih TikTok trendov, ustvarjajo svoje trende, snemajo skeče, razkažejo opremo in živali, odgovarjajo na vprašanja in tako hitro tudi samo postanjejo TikTok vplivneži, saj profil Lepo je biti kmet v kratkem času postane eden največji profilov v Sloveniji.

REZULTATI

0

sledilcev profila

0

ogledov TikTokov

0

všečkov, komentarjev in deljenje