Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Več o tem

Agencija 101 logo
Agencija 101

SLEN

Moja ljubezen do Volkswagna

Volkswagen Slovenija
case
Play case video
video

IZHODIŠČE

Volkswagen je globalna znamka, ki je imela v Sloveniji velik lokalni izziv. Globalne vsebine se Slovencev niso dotaknile kot bi si želeli. Volkswagen ima kot del globalnega koncerna predpripravljene različne vsebine, ki so ustvarjene tako, da so primerne za vse trge. V Sloveniji pa je Volkswagen znamka, ki je skoraj ponarodela. Za marsikoga je njegov Volkswagen, ki ga ima parkiranega na dvorišču, del osebne identitete. Družine so ponosne, da že generacije vozijo Volkswagen. Nedeljsko čiščenje avta ni opravilo, temveč ritual.

IDEJA

Vsebinsko strategijo smo obrnili na glavo. Odšli smo v sleherno slovensko vas z misijo, da najdemo pristne zgodbe malega človeka z veliko ljubeznijo do Volkswagna. Zgodbe zbirateljev, restavratorjev, popotnikov, podjetnikov in družin, ki že generacije vozijo Volkswagen. Zgodbe, ki so se naših sledilcev globoko dotaknile. Takoj, ko smo začeli preko družbenih omrežij iskati pristne lokalne zgodbe, so se ljudje začeli množično javljati z željo, da delijo svojo zgodbo. Vsi so svoje zgodbe delili popolnoma brezplačno in bili pri tem tako ponosni, da so prispevke nato še delili s celo vasjo, prijatelji in sorodniki ter nam s tem konkretno povišali organski doseg.

IZVEDBA

Ustvarjene vsebine smo glede na značilnosti zgodbe razdelili med različne kanale Volkswagnovega digitalnega ekosistema. Hub vseh vsebin je spletna VW revija, medtem kot VW Facebook, VW Instagram, VW Linkedin, VW YouTube VW e-mail služijo kot distribucijski kanali. Čeprav je bil prvotno načrt vse zgodbe posneti, se je javilo toliko ljubiteljev znamke, da vseh nismo mogli posneti, veliko jih je zapisanih v obliki objav ali člankov, velika večina pa sploh še ni prišla na vrsto.

REZULTATI

0

višji organski doseg v primerjavi z lokalnimi vsebinami

0

ljudi dnevni organski doseg digitalnih kanalov

0

deljenih zgodb