Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Več o tem

Agencija 101 logo
Agencija 101

SLEN

Pospešek v mobilno prihodnost

Volkswagen Slovenija
case
Play case video
video

IZHODIŠČE

Znamka Volkswagen se je na globalno-strateškem nivoju zavezala, da do leta 2025 kupcem ponudi preko 30 povsem električnih avtomobilov, se usmeri v razvoj tehnologije baterij ter razvija avtonomno vožnjo kot novo ključno kompetenco. Asistenčni sistemi vedno bolj prevzemajo vlogo voznika v vsakršnih voznih razmerah in Volkswagen je želel omogočiti neposredno izkušnjo svojih najnovejših sistemov tako interni kot eksterni javnosti.

IDEJA

Nobena komunikacija ne pove toliko, kot pove izkušnja iz prve roke. Zato smo pod sloganom Pospešek v mobilno prihodnost organizirali Volkswagen Driving Experience v Centru varne vožnje na Vranskem, kjer so se lahko povabljeni gostje v tednu dni zvrstili na ekskluzivni preizkušnji najnovejših električnih modelov Volkswagen ID. ter ostalih modelov družine Volkswagen.

Preizkušnja je potekala pod strokovnim vodstvom usposobljene ekipe inštruktorjev iz Nemčije. Spremljevalno dogajanje pa smo želeli preplesti s strateško usmeritvijo znamke Volkswagen v električno prihodnost in tudi z dodatnimi aktivnostmi na dogodku predstaviti asistenčne sisteme znamke Volkswagen.

IZVEDBA

Volkswagen Driving Experience je v tednu dni gostil približno 500 vplivnežev, poslovnih partnerjev, novinarjev ter predstavnikov interne in povabljene eksterne javnosti. Udeleženci so lahko na voznem poligonu na Vranskem preizkusili najnovejše asistenčne sisteme in se med prvimi zapeljali z novim modelom ID.5 GTX, raziskali najnovejši model električne družine Volkswagen ID., to je ID. Buzz v izvedbi Cargo, ter izkusili športno srce Golfa R. Izkusili so lahko tudi inteligentne sisteme Touaregov in Arteona Shooting Brake.

Udeleženci so pod budnim očesom strokovnjakov iz Nemčije opravili šest vznemirljivih preizkušenj asistenčnih sistemov: različne načine vožnje na voznem poligonu, adrenalinsko »drifting« vožnjo, vožnjo v kritičnih situacijah, parkiranje na daljavo, reagiranje na mokri podlagi in »off-road« način vožnje.

Povabljeni udeleženci so nekaj tednov pred dogodkom prejeli poseben personaliziran Volkswagnov ključ z NFC tehnologijo. Ključ je bila njihova unikatna vstopnica na Volkswagen Driving Experience, kjer jih je po zaslugi NFC tehnologije pričakal poseben pozdrav, namenjen samo njim – z imenom in priimkom vsakega od udeležencev.

V nadaljevanju so svoj unikatni ključ prislonili h kavnemu avtomatu, ki jim je postregel s kavo, na kateri je bilo natisnjeno njihovo ime. S tem posebnim ključem so odklenili tudi druga presenečenja, ki so prispevala k dobremu vzdušju in gostoljubnosti znamke Volkswagen.

Volkswagnovo Facebook stran že nekaj let soustvarja mnogo zvestih Volkswagnovih oboževalcev, zato smo petim najbolj predanim podarili zlato vstopnico za dogodek Volkswagen Driving Experience. Omogočili smo jim ekskluzivni vpogled v mobilno prihodnost in tako še okrepili močne vezi s svojimi skupnostmi na družbenih omrežjih.

REZULTATI

0

udeležencev je v 7 dneh preizkusilo najnovejšo Volkswagnovo tehnologijo.

0

udeležencev je dogodek ocenilo z najvišjo oceno 10.

0

anketiranih bi se dogodka udeležilo ponovno.