Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Več o tem

Agencija 101 logo
Agencija 101

SLEN

Tuš Dve zvezdici

Engrotuš
case
Play case video
video

Izhodišče

Leto 2020 se je začelo tako, da so kakovostni pridelki slovenskih kmetov zaradi epidemije in posledično zaprtja gostinskih obratov propadali. Ali pa bili celo vrženi stran. Tuš kot slovenski trgovec, ki svoje police zalaga z več kot 70 % izdelkov slovenskega porekla, je videl težke razmere kot priložnost, da pokaže, da je zares doma v Sloveniji. Tuš je povezal Ano Roš, slovenske kmete in pridelovalce ter proizvodnjo v novo znamko Ana Roš & Tuš.

Ideja

Pri zasnovi idejnega koncepta nismo mogli mimo dejstva, da so izdelki Ana Roš & Tuš pripravljeni po recepturi in pod nadzorom najboljše kuharice na svetu, ki je v istem času prejela eno najprestižnejših svetovnih kuharskih priznanj – dve Michelinovi zvezdici. Ana Roš v Hiši Franko svoje kulinarične mojstrovine tradicionalno pripravlja iz pretežno lokalnih sestavin v tesnem sodelovanju z lokalnimi kmeti, pridelovalci in nabiralci. Enako zgodbo je imel v mislih tudi Tuš kot tradicionalni podpornik lokalnih slovenskih izdelkov in pridelkov, saj že leta prodaja več kot 70 % izdelkov slovenskega porekla.

Tuš ima v svojem logotipu eno zvezdico. Drugo zvezdico pa pod skupno blagovno znamko visokokakovostnih izdelkov lahko doda samo Ana. Rojen je bil dolgoročni idejni koncept, ki temelji na dveh zvezdicah kot simbolu kakovosti in združitve Tuša in Ane Roš.

Strategija

Ker je šlo pri izdelkih Ana Roš & Tuš za lansiranje nove neznane blagovne znamke, smo imeli priložnost zgraditi konsistentno zgodbo z najmočnejšimi atributi projekta: od zasnove embalaž, do učinkovite podobe in nagovora kupcev na prodajnih mestih ter kreativnih rešitev na celotnem medijskem spletu.

Prva naloga je bila zgraditi vseslovensko zavedanje o izdelkih Ana Roš & Tuš, druga pa pozicionirati izdelke Ana Roš & Tuš kot vrhunsko kulinariko iz lokalnih slovenskih sestavin, ki je zdaj dostopna vsakomur. Pozicijo izdelkov Ana Roš & Tuš smo ubesedili v enem stavku, ki ga je na vseh rešitvah in embalažah pripovedovala Ana: »Sadovi domače zemlje so moja prva zvezdica, drugo zvezdico dodam jaz.«

Izvedba

Podobo Ane Roš smo uporabili kot sinonim in jamstvo kakovosti skozi celotno kampanjo, konsistentno pa smo tudi pripovedovali in prikazovali idejo, da Ana Roš doda eno zvezdico tisti zvezdici, ki je že od vedno na Tuševem logotipu.

Posneli smo modularne TV oglase, ki smo jim lahko kasneje dodali nove in nove izdelke Ana Roš & Tuš. Zunanje oglaševanje je gradilo zavedanje in utrjevalo idejo dveh zvezdic, ki ju je mogoče dobiti samo v Tušu. Embalaže smo zasnovali tako, da je podobo mogoče nadaljevati za vse predvidene in nepredvidene izdelke, ki sledijo, ter hkrati ohraniti enotno podobo. Ano smo snemali v bolj sproščenem okolju čudovitega Kobarida in s serijo videovsebin na družbenih omrežjih predstavili celotno ozadje in vrednote projekta, od podpore lokalnemu do zahtevnosti postopka izdelave izdelkov na tako visokem kulinaričnem nivoju za množično prodajo. Pripravili smo PR paket vsebin in jih dostavili medijem v brezplačno uporabo ter dosegli množičen odziv. Preoblekli smo redne prodajne kataloge in jim dodali drugo zvezdico z izdelki in nasveti Ane Roš.

Rezultati

Več kot 500 neplačanih medijskih objav, poglobljenih člankov in video prispevkov je poudarjalo lokalne sestavine in sodelovanje s slovenskimi malimi kmeti.

Prodajni uspeh z odprodajo vseh zalog je pomenil kruh lokalnim kmetom, omogočil delovanje najboljše kuharske mojstrice pri nas in predstavljal potrditev Tuševih vrednot.

V manj kot pol leta se je projekt razširil do te mere, da so lahko Tuševi kupci izbirali med 42 različnimi izdelki Ana Roš & Tuš.

Nakup izdelkov Ana Roš & Tuš je pomenil neposredno podporo slovenskim malim kmetom, pridelovalcem, nabiralcem in predelovalcem iz celotne Slovenije.

Vrhunski izdelki po recepturah Ane Roš so naposled na Tuševih prodajnih policah pod znamko Ana Roš & Tuš postali dostopni vsem.

Ana Roš & Tuš: Pirin kruh z drožmi

Ana Roš & Tuš: Skutni njoki po recepturi Ane Roš

Ana Roš & Tuš: Biftek

Ana Roš & Tuš: Vrhunska kulinarika pri vas doma