Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Več o tem

Agencija 101 logo
Agencija 101

SLEN

Union' d. glass

Pivovarna Laško Union
case
Play case video
video

IZHODIŠČE

Ko se bliža konec ene najbolj popularnih in gledanih serij vseh časov, vsi govorijo samo še o tem. In ko je s tem hkrati dobesedno in figurativno konec zime ter pred vrati dolgo vroče poletje, si vsi polnoletni občasni pivci zaželijo hladnega piva.

Če združimo oboje, si želimo, da bi ob hladnem pivu Union vsi govorili o koncu vroče serije in asociacijo združili v močno emocijo, ki bi povezala oboje.

IDEJA

Igra prestolov in Union sta poleg velike popularnosti delila tudi povezavo z zmaji. Zato smo na vrhuncu vročice, ko se je serija bližala velikemu koncu in je potrošnike čakalo dolgo vroče poletje, v Unionovi zmajevi delavnici skovali še tretjo povezavo s serijo – unikaten oznamčen kozarec. Ultimativno orodje za boj proti poletni vročini, ki ga je zaradi izjemne redkosti izjemno težko dobiti.


IZVEDBA

Na prvi poletni dan, ob neuradnem začetku glavne sezone piva in uradnem koncu serije Igra prestolov, smo lansirali Unionov zmajev kozarec samo v nekaj primerkih.

S samo 2 objavama na Facebooku in Instagramu je Union pozval vse oboževalce, da se pridružijo Poletni straži. Prva objava je predstavila unikaten kozarec, druga pa pozvala uporabnike, naj se pridružijo Poletni straži in se potegujejo za kozarec. Ko so uporabniki uradno zaprisegli svojo zvestobo Poletni straži, so vstopili v žreb za enega od 30 unikatnih kozarcev.

REZULTATI

0

organski doseg vseh uporabnikov družbenih omrežij v Sloveniji.

0

komentarjev samo ene objave.

0

unikatnih kozarcev z zmajevim pečatom, ki služijo kot spomin na najboljšo serijo in najboljše pivo hkrati.